Zoeken

Marokkaanse consulaat in New York opgeschud door schandaal

17 maart 2019 - 17:40 - Wereld

©

Het Marokkaanse consulaat in New York wordt al enkele weken opgeschud door een schandaal. Een groepje Filipijnse werkers die waren aangeworven om in het consulaat te werken eindigden als huispersoneel voor de vrouw van een diplomaat.

De slachtoffers verlieten jaren geleden hun land en hun familie met een werkcontract van het consulaat van Marokko in New York in handen. Maar allen eindigden als huispersoneel voor de vrouw van een verantwoordelijke van het consulaat. Ze werden zes jaar lang uitgebuit.

Maria Luisa Estrella Jaidi, de nu ex-vrouw van de diplomaat, en haar broer Ramon Singson Estrella, zijn de hoofdverdachten in deze zaak. De broer van de vrouw is voortvluchtig.

Volgens de Amerikaanse website Justice.gov fraudeerden de twee met de visa van de slachtoffers zodat ze niet zouden trachten om het huis uit te vluchten. Ze hadden geen voordelen of medische zorg, ondanks dat ze me een geldig werkcontract waren aangekomen.

De diplomaat, die niet wordt vervolgd in deze zaak, trouwde in 1980 met Maria Luisa Estrella Jaidi. Hun scheiding werd in 2016 uitgesproken. De Filipijnse slachtoffers werkten als chauffeur, huispersoneel, landbouwarbeiders en assistenten in hun residentie in Bronxville en hun boerderij in Ancramdale. De slachtoffers werkten meer dan 40 uur per week en verdienden minder dan de minimumloon.

Reageer op Facebook

Bladna.nl

Bladna.nl - 2019 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team