Zoeken

Marokkaanse christenen “vernederd” volgens Amerikaans rapport

18 augustus 2017 - 14:40 - Marokko

©

Een nieuw rapport over de geloofsvrijheid van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse zaken is zeer kritiek over de manier waarop religieuze minderheden in Marokko worden behandeld.

In het jaarlijkse rapport worden twaalf pagina’s aan Marokko gewijd. Religieuze minderheden in het land, en met name christenen, zijn volgens het document het slachtoffer van uitsluiting, discriminatie en vernederingen.

Om dat te bewijzen worden twee voorbeelden gegeven. Zo zouden in juni twee jongens in Marrakech tijdens de Ramadan zijn aangevallen omdat ze een sigaret hadden opgestoken. Er wordt ook melding gedaan van bekeerde Marokkanen die onder druk worden gezet en verplicht zijn om zich te verstoppen om hun geloof uit te oefenen.

Het Amerikaanse ministerie stelt tevens dat Joden in Marokko wel met respect worden behandeld en “vrij en veilig synagogen kunnen bezoeken en religieuze feesten kunnen organiseren”. In het koninkrijk wonen naar schatting nog 4000 Joden waarvan het merendeel in Casablanca gevestigd is.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team