Zoeken

Marokkaanse Bouchra Baibanou wil 7 hoogste bergen ter wereld beklimmen

6 januari 2014 - 11:53 - Sport

©

Bouchra Baibanou, 44, wordt wellicht de eerste Marokkaanse vrouw die de zeven hoogste bergen ter wereld gaat beklimmen. Na de top van de Kilimanjaro en de Mount Elbrus te hebben bedwongen, trok Bouchra vrijdag naar de Argentijnse Aconcagua.

De uitdaging is niet te onderschatten voor Bouchra. In 2012 moest ze een poging om de top van de Aconcagua op 6962 meter hoogte te bereiken, opgeven door slechte weersomstandigheden.

Mama van een 8-jarig meisje, is Bouchra in haar dagelijks leven computer engineer bij het Marokkaanse ministerie van Vervoer. Ook is ze de oprichtster van Delta Evasion, een vereniging voor ecotoerisme en duurzame ontwikkeling.

Met haar passie wil Bouchra Baibanou, die vier keer de Toubkal beklom in de laatste twee maanden, aantonen dat dromen kunnen uitkomen door hard werken en een ijzeren wilskracht.

In de toekomst wil ze nog de Puncak Jaya in Indonesië (4884 meter), de Mount Vinson op Antarctica (4892 meter), de Mount McKinley in Alaska (6194 meter) en de Mount Everest bedwingen. Als het haar lukt, dan wordt ze de allereerste Marokkaanse vrouw die de top van de zeven hoogste bergen in de wereld heeft beklommen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team