Zoeken

Marokkaanse boksers verdwijnen tijdens toernooi in Europa

13 mei 2019 - 14:10 - Sport

©

Twee Marokkaanse boksers die zich met het Marokkaans boksteam in Polen bevonden voor een toernooi, hebben besloten om illegaal in Europa te blijven.

Abdelaziz El Madini (-56kg) en Yassine Bendada (-52kg) hebben alles achtergelaten en zijn illegaal naar Duitsland vertrokken. Hun visum loopt over enkele dagen af.

De ambassades van Marokko in Duitsland en Polen hebben een zoekactie gestart naar de twee jongemannen. Beiden moesten Marokko vertegenwoordigen tijdens de volgende Olympische Spelen.

Volgens Al Akhbar waren de prestaties van El Madini en Bendada in de afgelopen maanden echter sterk achteruit gegaan. De twee waren zichtbaar niet meer gemotiveerd tijdens de training, dit terwijl het team op hen rekende voor de Olympische Spelen in Tokio in 2020.

Marokkaanse sporters kiezen er regelmatig voor om illegaal in Europa te blijven tijdens internationale competities. Slechts twee weken geleden was ook de jonge petanque-kampioen Hicham Boulassal uit zijn hotel in België gevlucht. Sindsdien heeft niemand nog iets van hem vernomen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team