Zoeken

Marokkaanse is beste leerlinge van Frankrijk

6 juli 2014 - 15:29 - Wereld

©

Myriam Bourhail, Frans meisje van Marokkaanse afkomst, is de beste leerlinge van Frankrijk. Met een score van 21/20, behaalde ze het beste resultaat van Frankrijk op het baccalaureaat examen.

Myriam, 18, maakte niet alleen haar familie trots, maar ook haar school in Villers-Cotterêts en de regio Picardië. Studeren is voor Myriam een plezier. De jonge vrouw is zelfzeker en twijfelt niet aan haar capaciteiten, maar kan toch moeilijk geloven dat ze zo hoog scoorde.

De Marokkaanse behaalde 20/20 in alle vakken, met uitzondering van filosofie, geschiedenis-aardrijkskunde en sport waar ze respectievelijk 19, 18 en 15/20 behaalde. Haar uitstekende gemiddelde dankt ze onder meer aan twee optionele vakken, Grieks en Oosterse talen.

Myriam Bourhail bedankte haar leraren die haar hielpen om dit opmerkelijke niveau te bereiken, door hun geduld en toewijding. De leerkrachten prezen dan weer haar ijver en doorzettingsvermogen.

De familie Bourhail, hard werken voor een beter toekomst

Mohamed Bourhail, de vader van Myriam, is een Frans Marokkaanse arbeider. Hij stopte met zijn studies na zijn baccalaureaat Wiskunde en Natuurwetenschappen te hebben behaald, om te gaan werken. Zijn heel leven is gewijd aan het welzijn en de opvoeding van zijn kinderen. Hij wil ze de kans geven om hun studies voort te zetten en voor een eigen toekomst te kiezen.

Een bijna volbrachte missie voor Mohamed. De oudere zus van Myriam studeerde onlangs af aan de Faculteit der Aard- en Levenswetenschappen en gaat volgend jaar voor een Master. De tweede zus van Myriam studeert Biologie en haar broer moet deze zomer meedoen aan de tweede sessie van het eindexamen.

En nu?

Myriam denkt nu na over haar hoger opleiding. Keuze genoeg voor de jonge vrouw, de meest prestigieuze instituten en universiteiten willen haar maar al te graag hebben. Zelf twijfelt Myriam tussen een loopbaan in de geneeskunde of de rechten. Geneeskunde blijkt echter haar voorkeur te hebben. Op een dag wordt ze misschien burgemeester van Villers-Cotterêts. Dat wenst haar vader in ieder geval.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team