Zoeken

Marokkaanse op vlucht Air Arabia aangevallen en in Barcelona achtergelaten

18 juli 2019 - 18:00 - Wereld

©

Maha Tazi, onderzoekster aan de universiteit van Montreal in Canada, wilde na een korte vakantie in Barcelona op een vlucht naar Casablanca stappen. Ze werd echter door een hostess van Air Arabia aangevallen en op de Spaanse luchthaven achtergelaten.

Doordat ze teveel bagage bij zich had had Maha Tazi geen andere keuze dan een deel van haar spullen achter te laten of bij te betalen. De hostess die haar dat vertelde verloor plots haar geduld, nam haar paspoort af en scheurde zelfs haar vliegtuigticket en instapkaart kapot! Ze riep nog "Ga een klacht indienen en laat me met rust.".

Maha Tazi stapte naar de gate om een klacht in te dienen maar vond er dezelfde medewerkster. Van haar kreeg ze te horen dat "als ze er zin in had, ze niet op het toestel zou stappen" en dat ze maar "een nieuw ticket moest kopen om naar haar f* land terug te keren".

Het slachtoffer bleef alleen achter op de luchthaven, zonder haar bagage of reisdocumenten. Ze probeerde aangifte te doen bij de politie maar kreeg te horen dat ze dat best niet deed omdat ze dan naar Spanje zou moeten terugkeren om de hostess te vervolgen.

Rond 2 uur ’s nacht lukte het haar om de callcenter van Air Arabia te contacteren. Ondanks de ernst van de situatie kreeg ze enkel als antwoord dat ze de volgende dag zou worden teruggebeld.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team