Zoeken

Marokkaanse partij wil Nationaal agentschap voor cannabisverkoop

21 december 2015 - 21:00 - Marokko

©

De Authenticiteit en Moderniteit partij PAM heeft opnieuw een poging gedaan om cannabis te laten legaliseren in Marokko. De partij heeft een voorstel ingediend voor de oprichting van een nationaal agentschap voor de commercialisatie van cannabis.

Het voorstel werd afgelopen woensdag ingediend. Het agentschap zal belast worden met de commercialisatie van cannabis voor medische en industriële doeleinden. Het agentschap zal verantwoordelijk zijn voor de verkoop van de oogsten door te bemiddelen tussen kwekers en kopers.

Om de verkoop veilig te laten verlopen zal het agentschap worden gevormd door vertegenwoordigers van de ministeries van Binnenlandse zaken, Gezondheid en Landbouw en de Koninklijke Gendarmerie.

De PAM is niet de niet de enige partij in Marokko die pleit voor een legalisering van cannabis. Ook de Istiqlal heeft herhaaldelijk de legalisering ervan gevraagd. PAM oordeelt dat de overheid door de legalisering van cannabis eindelijk een controle zal hebben over de sector en tegelijkertijd de kleine kwekers zal helpen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team