Zoeken

Marokkaanse advocaten moeten langs de kassa

25 oktober 2022 - 07:00 - Marokko

©

Marokkaanse advocaten moeten aan de griffie van de rechtbank voortaan een voorschot betalen op de inkomsten- of vennootschapsbelasting van het lopende boekjaar. Dit staat in het voorstel van de begrotingswet (PLF) 2023.

Het gaat om een voorschot dat betaald moet worden voor elke zaak die voor een rechtbank wordt gebracht. Het voorschot bedraagt 300 dirham wanneer het om een zaak voor een rechtbank van eerste aanleg gaat, 400 dirham voor het hof van beroep en 500 dirham voor elke zaak die voor het hof van cassatie wordt gebracht.

Lees ook: Fiscus spoort Marokkaanse influencers op

Het bedrag moet worden gestort bij de registratie van een verzoek, een aanvraag, een beroep of bij de registratie van een mandaat of bijstand in een zaak voor de Marokkaanse rechtbanken, aldus het voorstel voor PLF 2023, dat afgelopen woensdag door de regering is aangenomen.

Lees ook: Marokkaanse regering keurt begrotingswet 2023 goed

Met de maatregel wil de Marokkaanse regering belastingontduiking binnen deze socio-professionele categorie bestrijden, omdat 95% van de Marokkaanse advocaten namelijk slechts 10.000 dirham per jaar aangeeft.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team