Zoeken

Bekende Marokkaanse activist krijgt celstraf voor overspel

5 april 2015 - 13:06 - Marokko

©

Hicham Mansouri, lid van de Marokkaanse Vereniging van Onderzoeksjournalisten AMJI, is eerder deze week tot een gevangenisstraf van 10 maanden en een boete van 40.000 dirham veroordeeld. De activist werd schuldig bevonden aan "overspel met een getrouwde vrouw en het regelen van een prostitutiekamer".

Op 17 maart deden een tiental politieagenten een inval bij Mansouri thuis. Hij werd samen met zijn vriendin gearresteerd. De vrouw bleek niet officieel gescheiden te zijn ondanks dat ze niet meer met haar man woonde. Tijdens het proces vertelde de advocaat van Mansouri dat zij hem altijd had gezegd dat ze gescheiden was.

AMJI-oprichter Maati Monjib vertelde aan persagentschap EFE dat de autoriteiten het op zijn vereniging hadden gemikt en dat Mansouri een uitvlucht was. De vereniging werd in februari 2011 tijdens de Arabische Lente opgericht en ervaart sindsdien moeilijkheden met de autoriteiten.

In Marokko wordt overspel gestraft met maximaal een jaar gevangenis. Deze straf wordt echter enkel in zeer uitzonderlijke gevallen toegepast.

Een tweetal weken geleden was ook Mustapha Errik, belangrijke lid van de islamistische organisatie Al Adl Wal Ihssane, betrapt met een getrouwde vrouw en gearresteerd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team