Zoeken

Marokkaans parlement bespreekt moord dienstmeisje in Agadir

30 maart 2013 - 20:45 - Marokko

©

Het Marokkaans parlement gaat binnenkort besprekingen houden over de Fatima-zaak. Het dienstmeisje overleed zondag in Agadir aan brandwonden toegebracht door haar werkgevers. Mustapha Ramid, minister van Justitie, zal vragen moeten beantwoorden over kinderarbeid.

Ook Abdelouahed Souhail, Minister van Werkgelegenheid en Beroepsopleiding, wordt verwacht voor de commissie sociale sectoren, om de kinderarbeid te bespreken.

De kleine Fatima werkte sinds bijna drie jaar voor een politieagent en zijn vrouw, ambtenares bij het Ministerie van Onderwijs. Het meisje werd regelmatig mishandeld door haar bazin.

In Agadir was "Blijf van man kind af" onlangs verwittigd door buren. De NGO had stappen ondernomen om Fatima te vinden, maar konden de woning niet vinden.

Aan Bladi.net vertelde Moussa Bouchmoud, coördinator van "Blijf van mijn kind af" in Agadir, dat een tiental organisaties zich in de zaak burgerlijke partij hebben gesteld.

De werkgeefster van Fatima is aangeklaagd voor moord en vrijdag in hechtenis genomen in Agadir. Op 16 april verschijnt ze voor de rechter. Haar man werd na verhoor vrijgelaten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team