Zoeken

Marokkaans meisje overleden na eten taartje in soek

16 februari 2014 - 20:32 - Marokko

©

De 17-jarige Touria Zehhaf is eerder deze week in Fez overleden als gevolg van voedselvergiftiging. Haar oudere zus ligt nog in het ziekenhuis.

Woensdag besloten de twee meisjes na school mille-feuille gebakjes te kopen bij en straatventer. Een half uur later kregen ze ernstige maagkrampen.

De jongste van de twee, Touria, overleed enkele uren later in het ziekenhuis. Haar zus Amina bleef twee dagen op de reanimatiedienst, maar is nu aan de beterende hand.

Aan haar familie vertelde Amina dat ze zich niets herinnert van de straatventer. De man wordt waarschijnlijk nooit veroordeeld, zal nooit weten dat hij een 17-jarige meisje heeft gedood en zal zijn gebakjes blijven verkopen. Misschien weet hij zelfs niet hoe gevaarlijk zijn mille-feuilles zijn, aldus de broer van Touria en Amina.

De zaak is het zoveelste voorbeeld van het gevaar van de ongecontroleerde straathandel in Marokko. Goederen die op straat worden verkocht, zijn meestal illegaal ingevoerd of lokaal geproduceerd zonder enige respect voor de hygiënische normen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team