Zoeken

Marokkaans koppel waagt zich aan "hammam"-avontuur in Quebec

26 juni 2023 - 22:00 - Marokkanen in het buitenland

©

Mohamed Benchellal en Widad Berkchi, een koppel van Marokkaanse afkomst, zijn de eigenaren van "Rituel Hammam Oriental", dat net zijn deuren heeft geopend in Cap-Rouge, Quebec.

Het Marokkaans koppel heeft een grote leegte opgevuld in de stad Quebec met de opening van deze hammam. "We hoorden altijd dat er een hammam ontbrak in de stad Quebec. Mensen reisden naar Trois-Rivières of Montreal om van een sessie te kunnen genieten. Ons project sprak snel de kosmopolitische gemeenschap van de regio aan! Afrikanen, Europeanen, Maghrebijnen zeiden ons ’ga ervoor!’", vertelt Mohamed Benchellal aan Le Soleil.

Lees ook: Wissam 18 maanden na aankomst in Canada beloond door IT-reus

Mohamed en Widad, beiden afkomstig uit Marokko, koesterden dit project al sinds 2018. "Het eerste wat we doen als we in ons thuisland (Marokko) aankomen, is naar de hammam gaan! Nu is het mogelijk om alle voordelen ervan hier te hebben", zegt het koppel, dat erin geslaagd is om binnen enkele maanden een zowel modern als traditionele wellnessruimte in te richten. Samen met een derde partner openden Mohamed Benchellal en Widad Berkchi vorige week "Le Rituel hammam oriental", enige in zijn soort in de regio Quebec.

"Onze ruimte is aangepast aan de hammam. Nadat we de hele ruimte leeggemaakt hadden, moesten we een waterdichte keramische doos bouwen, een ventilatiestructuur installeren en verwarming in alle muren aanbrengen", legt Widad uit. De hammam heeft twee sauna’s, één privé voor twee personen en één gemeenschappelijk voor zes personen, evenals een gemeenschappelijke ruimte, een behandelkamer en een rustkamer met de uitstraling van een Marokkaanse salon waar klanten na de rituele behandeling met producten geïmporteerd uit Marokko en Turkije, thee of koffie kunnen drinken.

Lees ook: Marokkaan wint uitvinderswedstrijd in Canada

"De hammam is een sociale plek. We gaan erheen om elkaar te ontmoeten, om feest te vieren met vrienden, we hebben plezier binnen, we zetten muziek op... De hammam is zuiverend, haalt de stress weg. Het ontspant de spieren en opent de luchtwegen. De huid is gereinigd, het voelt alsof je een nieuwe huid hebt. Angst en stress verminderen. Je wordt verwend door deze bijzondere zorg. Het heeft een heilzaam effect op de gezondheid en het humeur", aldus een trotse Widad.

Bladna.nl