Zoeken

Marokkaans gezin leefde jarenlang tussen de ratten en afvalwater in Quebec

11 juni 2020 - 21:20 - Marokkanen in het buitenland

©

Adil Saksak en zijn gezin hebben in het Canadese Quebec een schadevergoeding van 23.000 dollar toegekend gekregen na jarenlang tussen de ratten te hebben gewoond.

Het gezin verliet Marokko voor Quebec in 2010. Bij hun aankomst vond Adil een klein appartement in de wijk Villeray voor een maandelijkse huur van 1090 dollar.

In 2017 liep het echter mis toen plots schimmel en knaagdieren in het appartement opdoken, gevolgd door drie waterinfiltraties veroorzaakt door een kapot waterafvoer in het appartement boven hen. Ook waren er elektriciteits- en verwarmingsproblemen.

De eigenaar van het appartement weigerde het nodige te doen waarop Adil Saksak naar de autoriteiten stapte. Hij kreeg gelijk en de verhuurder werd gedwongen om het appartement op te knappen. De familie Saksak werd zes weken lang in een hotel ondergebracht.

Bij hun terugkeer in de woning bleek maar weinig te zijn gedaan. De waterboiler werkte nog steeds niet en afvalwater van de bovenverdieping druppelde in de slaapkamer van de ouders. De eigenaar eiste bovendien dat ze de huur zouden betalen voor de periode die ze in een hotel doorbrachten.

Le Journal de Montreal bericht dat de Huisvestingsdienst van Quebec opnieuw gelijk gaf aan het Adil Saksak en de eigenaar tot de betaling van een vergoeding van 23.000 dollar heeft veroordeeld.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team