Zoeken

Said overleefde aanslag Quebec en helpt nu bejaarden

22 april 2020 - 16:00 - Marokkanen in het buitenland

©

Said Akjour overleefde de aanslag op de Grote moskee van Quebec op 29 januari 2017 en helpt nu zelf bejaarde mensen tijdens de coronavirus epidemie in Canada.

"Ik heb geluk, ik kan naar buiten en gaan werken. Ik kan iets betekenen. Ik probeer tijd door te brengen met bejaarde mensen die hun geliefden niet kunnen zien. Ik probeer degenen te helpen die opnieuw leren lopen. Het doet me veel goed.", zegt Said aan La Presse.

De 47-jarige man verliet Marokko in 2007 om zich in Quebec te vestigen. Hij studeerde bedrijfsbeheer toen zijn opleidingscentrum door de coronavirus epidemie werd gesloten. Said besloot toen om iets te doen voor de gemeenschap. Hij koos ervoor om zijn tijd te besteden aan senioren die door de sanitaire crisis geïsoleerd raakten.

De veertiger is socioloog van opleiding en werkte in Marokko als leraar. Tien jaar geleden begon hij als begeleider voor senioren te werken. Op 29 januari 2017 ontsnapte hij aan de dood tijdens de aanslag op de Grote Moskee van Quebec. Hij kreeg toen een kogel in zijn schouder.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team