Zoeken

Marokkaan vrijgesproken van moord na 4 jaar cel in VAE

19 juni 2013 - 17:00 - Wereld

©

Fouad Al Mkaissi, een Marokkaanse voetballer, is maandag vrijgesproken van een moord, waarvoor hij reeds 4 jaar gevangenisstraf heeft uitgezeten in de Verenigde Arabische Emiraten.

In 2006 was Fouad, toen 25, naar de VAE vertrokken om er een voetbalcarrière op te bouwen. Hij maakte er kennis met een zekere Massoud Mattar die hem van tienduizenden dirham oplichtte.

De man beloofde voor hem en 20 van zijn vrienden een job in een paleis van de Koninklijke familie. Daarvoor moest Fouad 135.000 dirham betalen. Tijdens een familiebezoek in Marokko verdween de oplichter. Fouad wist hem bij zijn terugkeer op te sporen om zijn geld terug te eisen.

Massoud Mattar beloofde hem terug te betalen en nam hem in zijn auto mee naar de grens met Oman, waar een Syriër aan wie de oplichter ook geld schuldig was, in de auto stapte.

Samen reden ze naar de woestijn, waar Massoud en de Syriër uitstapten om te onderhandelen. Hun gesprek liep uit de hand, de Syriër werd door Masoud overgoten met benzine en in brand gestoken. Fouad probeerde de vlammen te doven met zijn jas.

Het slachtoffer werd levend verbrand en Fouad en de oplichter veroordeeld voor moord. Fouad werd maandag vrijgesproken door het Hooggerechtshof. Masoud werd ter dood veroordeeld.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team