Zoeken

Marokkaan mishandeld door collega’s in Australië

2 december 2021 - 19:40 - Wereld

©

Ilyas Elkharraz, een 23-jarige Marokkaanse man, werd vernederd door zijn collega’s in een timmerwerkplaats in Australië. Hij werd ondersteboven opgehangen en geslagen door collega’s terwijl een van hen de scène filmde.

Op de beelden is duidelijk te zien hoe een van de collega’s van de jongeman hem een klap geeft, terwijl anderen lachen. "Ik voelde me als een stuk vlees dat op het punt stond opengesneden te worden," zei Ilyas. "Na een week begon ik flashbacks te krijgen. Ik had er nachtmerries van. Het was alsof ik een koe was met mijn hoofd naar beneden," vervolgde het jonge slachtoffer.

Lees ook: Zwangere moslima zwaar mishandeld in café (video)

Ilyas vertrok vanuit Marokko naar Australië en werkte daar drie jaar in het vak, alvorens te stoppen omdat hij herhaaldelijk werd mishandeld. Hij diende een klacht in tegen de eigenaar van de winkel. Zijn advocaat, Tony Carbone, betreurde de acties die zijn cliënt ernstig letsel hadden kunnen toebrengen, meldt Nine.

Lees ook: Marokko: 8 jaar celstraf voor aanval op Australische vrouw

"Als datgene wat ze rond zijn benen bonden brak of losraakte en hij met zijn hoofd eerst op de grond zou zijn beland, zou je nu te maken hebben met hersenletsel of verlamming van alle vier de ledematen," zei de advocaat. WorkSafe Victoria, het overheidsagentschap voor gezondheid en veiligheid op het werk, stelt een onderzoek naar de zaak te hebben ingesteld.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team