Zoeken

Marokkaan financiert studies met handel in illegale IPTV in Frankrijk

6 november 2023 - 18:00 - Wereld

©

In het Franse Toulouse heeft een Marokkaanse student een onconventionele manier gevonden om zijn studie te financieren en tegelijkertijd zijn familie te ondersteunen: de handel in illegale IPTV-codes. De jongeman, die de IPTV-sector in Marokko leerde kennen, zet zijn activiteiten voort in Frankrijk, ondanks de juridische risico’s.

Farid begon in 2016 IPTV-codes te verkopen, een dienst die toegang biedt tot een breed scala aan televisiekanalen tegen zeer lage prijzen. "Ik werkte toen in de IT. Als je eenmaal in dat veld zit, wordt alles heel makkelijk," vertelt hij aan La Dépêche du Midi. In Marokko is er een grote vraag naar voetbaluitzendingen, die vaak onbetaalbaar zijn voor de gemiddelde burger. Farid had zichzelf gespecialiseerd in de installatie van IPTV-boxen voor voetbalfans.

Lees ook: Marokkaanse Nederlander leidde Europa’s grootste illegale IPTV-netwerk

Na zijn verhuizing naar Frankrijk in 2022 gaf de jongeman zijn IPTV-business niet op. Met een code die de gebruiker in staat stelt een applicatie te downloaden, krijgen zijn klanten toegang tot de wereld van films en televisie via illegale IPTV. Farid koopt deze codes voor een bedrag tussen 8 en 15 euro van een groothandelaar, wiens identiteit hij niet kent, om ze vervolgens door te verkopen voor meer dan 50 euro per stuk.

Lees ook: Duizenden Marokkanen verliezen toegang tot IPTV, ook in Europa

Zijn klantenbestand blijft groeien vanwege de steeds stijgende prijzen van legale streamingdiensten. "Er is een enorme vraag naar," zegt hij. "Zo’n 70 procent van mijn klanten verdient goed..." De winst uit deze handel, enkele honderden euro’s per maand, stelt Farid in staat om zijn studie voort te zetten en tegelijk geld naar zijn familie in Marokko te sturen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team