Zoeken

Marokkaan tien jaar slaaf op Amsterdamse markt

15 november 2011 - 15:00 - Wereld

©

Twee mannen uit Amsterdam zullen worden vervolgd voor mensensmokkel, illegale tewerkstelling en uitbuiting. Ze worden ervan beschuldigd gedurende tien jaar een Marokkaan onbetaald te hebben doen werken.

Het slachtoffer kwam op zijn dertiende in Nederland met de belofte te mogen studeren, maar werd bij zijn aankomst gedwongen om gratis te werken voor zijn twee neven op de Dappermarkt van Amsterdam.

Sociaal geïsoleerd en gelogeerd door familie, bleef de jongeman tien jaar uitgebuit. Het is pas in 2008, toen een Marokkaanse ondernemer hem een betaalde job en onderdak biedt, dat hij probeert te vluchten. De twee verdachten proberen hem hierna omver te rijden met een vrachtwagen en wordt hij in zijn been gestoken.

De advocaat van de verdachten heeft het over een manipulatie, omdat het slachtoffer, illegaal in Nederland verblijft en met zulke beschuldigingen een tijdelijke verblijfsvergunning kan krijgen. Een onderzoek is gaande waarbij meerdere getuigen in Marokko en Nederland gehoord moeten worden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team