Zoeken

Groot-Brittannië: zeven jaar gevangenis voor fraude

4 december 2011 - 11:30 - Wereld

©

Mohamed Bouzalim, een Marokkaan van 37, werd veroordeeld tot zes jaar en elf maanden gevangenisstraf door een Britse rechtbank omdat hij illegaal in het Verenigd Koninkrijk verbleef en er genoot van speciale voordelen gedurende meer dan tien jaar.

De man deed zich voor als een Afghaan, die verdreven werd door de Taliban, en beweerde te lijden aan een lichamelijke beperking om te profiteren van staatssteun. Hij zou zo meer dan vijf miljoen dirham verkregen hebben.

Bouzalim Mohamed wordt vervolgd voor fraude, illegaal verblijf en negen andere feiten. Hij kwam aan in Londen in 2001. Hij beweerde dat zijn ouders vermoord werden door de afgezette regime van de Taliban in Afghanistan en dat hij niet in staat is om te lopen.

Zijn spel kwam aan het licht toen een politieagent hem gefilmd had terwijl hij op straat liep. Zijn huis werd doorzocht, er werd een video gevonden waarop de man danst op zijn bruiloft in 2009 in Marokko.

Omschreven als "eerste klasse oplichter" door de politie, was Mohamed Bouzalim er zelfs in geslaagd een visum voor zijn ouders te verkrijgen om hem te komen bezoeken in Londen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team