Zoeken

Marokkaan door politie New York gearresteerd na snurken in vliegtuig

5 juni 2017 - 16:00 - Marokkanen in het buitenland

©

Een 30-jarige Marokkaan is veertig minuten lang door de politie in New York ondervraagd omdat hij in een vliegtuig had gesnurkt en geslapen.

Volgens New York Daily News zat Yassine Siqal met zijn vriendin op een vlucht van Delta Airlines toen hij besloot te slapen. De stewardess kwam een eerste keer kijken en vroeg hem om van plaats te veranderen, wat hij weigerde omdat hij bij zijn vriendin wilde blijven.

Iets later kwam dezelfde stewardess hem vragen of hij een probleem had toen ze hem zag geeuwen. Yassine antwoordde dat hij gewoon moe was. Eenmaal het toestel aan grond werd Yassine door de politie meegenomen voor verhoor.

Yassine stelt zich beledigd te hebben gevoeld en heeft aangifte gedaan tegen Delta Airlines. Zijn vriendin is er zeker van dat de dertiger werd aangehouden omdat hij moslim is.

De luchtvaartmaatschappij ontkent dat en stelt dat de bemanning de politie heeft gecontacteerd omdat Yassine een « zorgwekkend gedrag » had met de passagier die naast hem zet « met inbegrip van fysiek en verbaal geweld ».

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team