Zoeken

Wereld-Marokkaan krijgt 100.000 dirham schadevergoeding na voorarrest

16 april 2017 - 13:20 - Marokkanen in het buitenland

©

Een in het buitenland gevestigde Marokkaan gaat 100.000 dirham schadevergoeding ontvangen omdat hij urenlang zonder reden in bewaring was genomen in een politiebureau in Oujda.

Volgens Medias24 werd de man toen hij Marokko op 6 augustus 2016 wilde verlaten gearresteerd en in bewaring genomen. Er werd hem toen verweten op de lijst van gezochte verdachten te staan. Hij werd urenlang op het politiekantoor gehouden totdat de agenten beseften dat hij enkel dezelfde naam droeg als de man die gezocht werd.

In oktober 2016 besloot het slachtoffer aangifte te doen bij de rechtbank van Oujda. Hij verloor namelijk veel geld omdat hij werd vastgehouden. Hij moest nieuwe vliegtickets kopen voor zichzelf en zijn gezin en betaalde daar 3500 euro voor. Hij kwam ook te laat terug voor zijn werk waardoor 350 euro van zijn salaris werd ingehouden. Zijn kinderen werden tevens op school berispt omdat ze te laat waren teruggekeerd. Hij eiste een schadevergoeding van 300.000 dirham van de nationale veiligheidsdienst DGSN.

De advocaten van de DGSN stellen dat de man minder dan 24 uur werd vastgehouden en dat de politie handelde “in naam van het algemeen belang”. De rechter gaf de klager echter gelijk en stelde dat hij, zijn kinderen en zijn vrouw daadwerkelijk schade hadden geleden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team