Zoeken

Marokkaan Mohamed El Amrani onderscheid door Spaanse Koning Felipe VI

30 juni 2014 - 20:22 - Wereld

©

Mohamed El Amrani heeft afgelopen donderdag de award van de Fundación Príncipe de Girona 2014 in de categorie ’maatschappelijk werk’ ontvangen uit handen van Spaanse Koning Felipe VI.

De prijsuitreiking werd bijgewoond door koningin Letizia, de Spaanse minister van Binnenlandse Zaken Jorge Fernandez Diaz en anderen Spaanse verantwoordelijken.

Behalve Mohamed El Amrani werd de award van de Fundación Príncipe de Girona ook uitgereikt aan Hugo Fontela (kunst en letteren), Ignasi Belda (bedrijven), en Alberto Enciso en Rui Miguel Dos Santos (wetenschappelijk onderzoek).

De jury besloot de prijs in de categorie maatschappelijk werk aan de Marokkaanse Mohamed El Amrani toe te kennen voor zijn "persoonlijke voorbeeldigheid, zijn positieve communicatie, zijn maatschappelijk werk en zijn vermogen om kleine oplossingen te vinden voor grote problemen".

Mohamed El Amrani werd in 1992 in Chefchaouen geboren. Hij studeerde af aan het toerisme instituut in Gerona en is de oprichter van de vereniging "Red de Convivencia in Roses". Met zijn vereniging probeert hij sociaal uitgesloten jongeren, jongeren uit gebroken gezinnen en migranten met integratieproblemen te helpen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team