Zoeken

Marokkaan met geamputeerd been maakt voettocht van 300 km in Canada

1 juni 2014 - 21:39 - Wereld

©

Een Marokkaan uit de Canadese stad Moncton is een voettocht van 300 kilometer naar Miramichi begonnen. Mohamed Benziane, wiens rechterbeen is geamputeerd, loopt met behulp van krukken.

Mohamed Benziane vertelde aan de media dat zijn voettocht eigenlijk 23 jaar geleden was begonnen, toen hij werd aangereden door een vrachtwagen in Marokko. Hij was toen pas 6 jaar oud. Op zijn 18e besloot hij zich te laten amputeren vanwege de blijvende pijn.

300 km is veel, zelfs met twee benen. Maar volgens CBC wil Mohamed Benziane aan de wereld tonen dat mensen met mobiliteitsproblemen heel veel aankunnen.

"Het is een mars van de hoop voor mensen met een handicap en in het bijzonder mensen met een amputatie. We moeten tonen dat we in staat zijn om bijna alles te doen wat mensen zonder handicap kunnen", aldus een gemotiveerde Mohamed.

Mohamed Benziane hoopt ook dat hij dankzij zijn actie genoeg geld zal kunnen inzamelen om een robotbeen te kopen. Deze kost 82.000 dollar en wordt niet terugbetaald door de ziektekostenverzekering.

Benziane heeft een zoontje van 4 jaar. Ooit hoopt hij dankzij een robotbeen met hem hand in hand een wandeling te maken.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team