Zoeken

Marokkaan 36 jaar cel in om passionele moord

10 oktober 2014 - 20:24 - Marokko

©

Hamid Er Rabey is door een Spaanse rechtbank in Lleida veroordeeld tot 36 jaar gevangenisstraf voor de moord op zijn overspelige vrouw en haar minnaar.

Op 30 april 2013 vermoorde de man van Marokkaanse afkomst de minnaar van zijn vrouw met een bijl in een bar van Lleida. Het slachtoffer werd zeven keer met het wapen geslagen en overleed ter plekke.

Ondanks de vele aanwezigen wist Hamid Er Rabey te vluchten om zijn vrouw te gaan zoeken. Hij vond haar thuis en sloeg haar veertien maal met de bijl. Ook zij overleed voor de komst van de hulpdiensten.

Hamid Er Rabey bekende de moorden onmiddellijk. Hij vertelde hoe hij het wapen enkele dagen eerder had gekocht en in zijn auto had verstopt. Ook legde hij uit dat zijn vrouw hem al zes jaar lang bedroog.

De rechter veroordeelde hem tot 19 jaar gevangenisstraf voor de moord op zijn vrouw en tot 17 jaar voor de moord op haar minnaar. Ook zal hij een schadevergoeding van 116.000 euro moeten betalen aan de weduwe van de minnaar van zijn vrouw, 48.000 euro aan diens zonen, 48.000 euro aan zijn eigen dochters van 3 en 8 jaar en 20.000 euro aan de ouders van zijn vrouw.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team