Zoeken

Toestel Royal Air Maroc door straaljagers geëscorteerd

12 juli 2018 - 13:20 - Gemeenschap

©

Een tiental dagen geleden berrichten de media over de aanval op een stewardess van Royal Air Maroc op een vlucht tussen Casablanca en Parijs. Het incident blijkt echter ernstiger te zijn geweest dan toen werd vermeld.

Volgens bronnen van LCI werd het toestel door twee Franse straaljagers tussen Bordeaux en Parijs geëscorteerd vanwege de gewelddadige passagier.

Het toestel was van Casablanca vertrokken en de vlucht verliep vlotjes tot boven Spanje. Tot de 66-jarige Fransman naar het toilet wenste te gaan. Op hetzelfde moment kwamen bemanningsleden langs met hun karretje, waardoor de man geblokkeerd was.

Hij wist met enige geduw het toilet in de businessclass te bereiken maar er werd hem toen gevraagd om naar de economy class terug te keren. De man reageerde woedend, liep naar de cockpit en begon op de deur te slaan om met "de baas" te spreken.

Vanwege zijn gewelddadig gedrag besloot de piloot de Franse en Spaanse autoriteiten te waarschuwen. Frankrijk stuurde onmiddellijk twee Rafale straaljagers om het toestel tot Parijs te escorteren. Het toestel moest op een afgelegen plek van de luchthaven landen zodat de gewelddadige passagier kon worden aangehouden.

De man werd aangeklaagd voor "het in gevaar brengen van andermans leven" en het "belemmeren van de verplaatsing van een vliegtuig". Hij zal in december voor het Hooggerechtshof van Bobigny verschijnen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team