Zoeken

Nederlandse campers na 8 maanden uit Marokko teruggehaald

1 december 2020 - 12:20 - Wereld

©

Afgelopen vrijdag is het terughalen van 84 campers vanuit Casablanca naar Nederland eindelijk van start gegaan. De campers stonden nog in Marokko nadat de Nederlandse eigenaren in maart per vlucht waren gerepatrieerd toen de noodtoestand werd uitgeroepen in verband met covid-19.

Sinds het begin van de sanitaire noodtoestand in Marokko zijn er nog nauwelijks veerboten en vluchten van en naar het koninkrijk waardoor de Nederlandse Kampeerauto Club (NKC) besloot om de kampeerders per direct te repatriëren met een extra vlucht van Transavia. De reizigers lieten noodgedwongen hun campers achter op een beveiligd terrein van een camping in Marrakech, met de bedoeling om die later in het jaar weer op te halen.

Schuttevaer schrijft dat de noodtoestand en het daarbij behorende negatieve reisadvies echter het gehele jaar bleef gelden voor Marokko. Daarom zette NKC een verschepingsactie op in samenwerking met Broekman Logistics, de Nederlandse ambassade in Marokko en verzekeraars Aon en a.s.r., zodat de campers alsnog dit jaar bij hun eigenaren terechtkomen.

"Naar verwachting komt de boot begin december aan in de haven van Amsterdam waar de deelnemers weer met hun camper worden herenigd. Al met al een ingewikkelde logistieke uitdaging die dankzij de nauwe samenwerking tussen alle betrokken partijen tot een goed einde komt", zegt Nadine Woord, operations manager ocean bij Broekman Logistics.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team