Zoeken

Tarifa klaagt over massale aanwezigheid Marokkaanse diaspora

3 augustus 2023 - 17:00 - Sport

©

Afgelopen weekend zijn meer dan 16.000 voertuigen in Algeciras en Tarifa aan boord gegaan van boten richting Marokko in het kader van Operatie Marhaba, wat leidde tot enorme files en veel ongenoegen.

Al jaren ervaart Tarifa in de zomer een uitzonderlijke toestroom van toeristen en Marokkanen uit Europa die de stad doorkruisen tijdens Operatie Marhaba. Dit fenomeen veroorzaakt files en overlast voor de inwoners van de kleine stad in het zuiden van Spanje, meldt El País.

Lees ook: Wereld-Marokkanen: Algeciras waarschuwt reizigers zonder ticket

In de maand juli registreerde de provincie Cadiz een toeristenbezetting van 84,01% (23.216 van de 24.013 beschikbare hotelbedden), volgens gegevens van de Federatie van Hotelbedrijven van de provincie Cadiz. Tarifa behoort echter tot de weinige gemeenten die een bezettingsgraad onder 80% registreerden. Toch zijn er de hele dag verkeersopstoppingen in de kuststad.

De oorzaak hiervan is het project om de N-340 weg, met name het gedeelte Algeciras-Tarifa-Vejer, uit te breiden tot een weg met dubbele rijstrook, wat moeilijk te realiseren blijkt, aldus burgemeester Jose Antonio Santos, in een verklaring aan TVE. De regering heeft ook 94,6 miljoen euro uitgetrokken om het Tres Caminos kruispunt te renoveren en een tweerichtingsweg aan te leggen tussen Chiclana en San Fernando, die toegang geeft tot het strand en vaak druk is in de zomer.

Lees ook: Operatie Marhaba: bijna miljoen Europese Marokkanen keren terug naar huis

Maar deze renovaties zullen het probleem van de drukte van toeristen in Tarifa niet oplossen. Al meer dan vier jaar is het beroemde Bolonia-strand overdag overvol in het zomerseizoen. De Spaanse Federatie van Gemeenten en Provincies (FEMP) probeert oplossingen te vinden voor deze toestroom van reizigers, die weinig invloed hebben op het toerisme in de stad.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team