Zoeken

Ontzetting na dood Marokkaan bij verkeersongeluk op Mallorca

22 september 2022 - 22:00 - Wereld

©

De ouders en vrienden van Reda Souidi (22), Faddi Belli (18) en Alicia (21), de drie tieners die afgelopen weekend bij een verkeersongeluk in Son Ferriol (Palma de Mallorca) zijn omgekomen, hebben hen dinsdag herdacht met een minuut stilte. Honderden mensen namen deel aan het gebeuren.

Het bericht dat de drie tieners, waaronder de Marokkaanse Reda Souidi, waren omgekomen bij een verkeersongeluk, heeft een stroom van emoties losgemaakt in de regio Son Gotleu. Veel mensen woonden de herdenking bij. Op een spandoek met hun beeltenissen stond: "Nu rusten ze in vrede".

Lees ook: Jonge Marokkaan komt om bij vreselijk ongeval op Mallorca (video)

"Faddi en Reda waren als broers. We zijn allemaal geschokt door hun dood. Mijn neefje was een zeer gevoelige jongen, ik was als een moeder voor hem," zei Houria Laassiri, één van de tantes van Faddi. Vrijdag, de dag vóór het ongeluk, had Faddi boodschappen gedaan en daarna zijn jongere broer opgehaald. Ze spraken af met vrienden in het Son Gotleu park voordat ze naar Son Ferriol gingen. Zaterdag vroeg heeft de Guardia Civil zijn familie het trieste nieuws van zijn dood meegedeeld.

Lees ook: Solidariteitsgolf voor familie Boujamaoui na ongeval in Marokko

Het lichaam van Reda Souidi is overgebracht naar Marokko en daar begraven. Faddi Belli daarentegen zal worden begraven op de moslimbegraafplaats in Son Valentí (Palma). Hier worden de begraafplaatsen slechts voor vijf jaar gehuurd. "Veel gezinnen lijden onder deze discriminatie. We hebben recht op een goede begraafplaats. Wij zijn ook Spanjaarden...," klaagde Houria Laassiri, de tante van Faddi. Na verloop van de huurperiode van vijf jaar worden de lichamen in een gemeenschappelijk graf begraven, een voor moslims ondenkbare praktijk.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team