Zoeken

Marokko en Israël vieren samen Joodse Pesach en Eid-ul Fitr

11 mei 2021 - 18:20 - Wereld

©

De Israëlische en Marokkaanse ambassades in Madrid hebben maandag een bijeenkomst georganiseerd om het Joodse Pesach-feest en het einde van de maand Ramadan te vieren. Het is de eerste gezamenlijke viering sinds Marokko en Israël afgelopen december de betrekkingen hebben genormaliseerd.

De broederlijke viering van zowel Eid ul-Fitr als het Joodse Pesach-feest werd gehouden in Casa Sefarad-Israel in Madrid. Het is de bedoeling dat door deze bijeenkomst niet alleen de betrekkingen tussen Marokko en Israël er op vooruit gaan, maar ook een verbetering van de verstandhouding van beide landen met Spanje.

Na Bahrein, de Verenigde Arabische Emiraten en Soedan, is Marokko het vierde Arabische land dat de banden met Israël heeft genormaliseerd. In Israël vieren de Marokkaanse joden tijdens Pesach, het feest Mimouna. Een typisch Maghrebijnse traditie die in ook in Israël populair is geworden door de Joods-Marokkaanse diaspora.

Onder de Joden in Marokko is het een traditie om tijdens Pesach mensen van alle verschillende geloven thuis te ontvangen en ze te trakteren op brood, honing, boter, dadels en noten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team