Zoeken

Loubna Abidar haalt uit naar verdedigers van Saad Lamjarred

4 maart 2023 - 18:00 - Marokko

©

Loubna Abidar heeft op de veroordeling van Saad Lamjarred gereageerd, en vooral op de vele steunbetuigingen die hij in de afgelopen dagen ontving.

De Marokkaanse actrice verzet zich tegen de "verkrachtingscultuur". Abidar verwijst daarbij naar de moeilijkheden die ze ervoer na de première van de omstreden film ’Zine Li fik’ van Nabil Ayouch, waarin ze de hoofdrol speelde, en die haar hebben gedwongen Marokko te verlaten.

Lees ook: Loubna Abidar reageert woedend op arrestatie ElGrandeToto

Volgens Abidar "verheerlijken" de artiesten die Saad Lamjarred hun steun betuigden, verkrachting. Loubna Abidar vertelt op haar Instagram-account over de onrechtvaardigheid waarvan ze het slachtoffer was en hoe ze werd behandeld na de rol van een prostituee te hebben gespeeld.

Toen ’Zin li fik’ uitkwam, werd Loubna Abidar beledigd, mishandeld en het land uitgejaagd. De actrice veroordeelt de uitbuiting en mishandeling van Marokkaanse vrouwen. Bij haar bericht plaatste ze twee foto’s. De eerste toont haar gewond met een verband om haar hoofd, met als bijschrift "De actrice die een sekswerker speelde in een verboden Marokkaanse film." Een tweede foto met een banner waarop staat "I love Saad Lamjared", en het bijschrift "Casablanca, een demonstratie van steun voor Saad Lamjarrad vindt plaats voor het Franse consulaat".

Loubna Abidar betreurt de steunbetuigingen aan de zanger die tot 6 jaar gevangenisstraf werd veroordeeld voor verkrachting en mishandeling. Ze doet een oproep om de verkrachtingscultuur te bestrijden die schadelijk is voor vrouwen, gemeenschappen en kinderen.

Lees ook: Loubna Abidar steunt "Moulat el Khimar"

De release van de controversiële film van Nabil Ayouch in 2015 heeft het leven van Loubna ernstig beinvloed. Miljoenen mensen hebben haar op sociale media aangevallen. Ze werd zelfs het slachtoffer van een mesaanval in Casablanca. Die dag wilde geen enkel ziekenhuis of politiebureau naar haar luisteren.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team