Zoeken

Levenslang voor dubbele liquidatie Amsterdam

1 mei 2015 - 12:43 - Wereld

©

Twee Marokkaanse Nederlanders zijn door de rechtbank van Amsterdam tot levenslang veroordeeld voor de dubbele liquidatie in de Staatsliedenbuurt eind 2012.

Adil A. (26) en Anouar B. (34) schoten in december 2012 twee mensen dood. De slachtoffers zijn Youssef Lkhorf (28) en Saïd el Yazidi (21), ook van Marokkaanse afkomst.

De verdachten werden streng gestraft, mede omdat ze ook op twee motoragenten schoten. Ze gingen zo koelbloedig te werk dat er weinig kans is op verbetering en er dus geen plaats meer is voor hen in de samenleving, aldus de rechtbank.

Het doelwit van de schutters was Benaouf A., maar die wist te ontkomen. Hij had meer geluk dan Youssef Lkhorf en Saïd el Yazidi die bij hem in de auto zaten.

Na de schietpartij probeerden de daders weg te vluchtten. Twee motoragenten zetten de achtervolging maar werden met automatische wapens beschoten. Zij wisten net op tijd achter hun motoren te duiken om de kogels te ontwijken.

Aanleiding tot de schietpartij zou een conflict tussen drugsbendes zijn. In dezelfde zaak was Hamza Belhadj in Tanger tot 20 jaar gevangenisstraf veroordeeld. Belhadj vluchtte kort na de schietpartij naar Marokko, waar hij in juni 2013 op de luchthaven van Tanger werd gearresteerd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team