Zoeken

Leraar mag na Mohammed-cartoon terug les geven in België

19 december 2020 - 14:20 - Wereld

©

De leraar die een Mohammed-cartoon uit het Franse satirisch tijdschrift Charlie Hebdo heeft getoond aan leerlingen van het 5de leerjaar, geeft zijn fout toe. Het schepencollege heeft na hem te hebben gehoord, besloten dat hij weer aan de slag mag in de gemeenteschool van Sint-Jans-Molenbeek.

De leerkracht van de lagere school ’Aux sources du gai savoir’ in Sint-Jans-Molenbeek, werd eind oktober geschorst omdat hij een Mohammed-cartoon uit Charlie Hebdo had laten zien aan leerlingen van het 5de leerjaar. De cartoon toont een naakte profeet Mohammed op handen en knieën. De bewuste les vond enkele dagen na de moordaanslag op Samuel Paty in Frankrijk plaats. Verschillende ouders trokken naar de directie nadat hun kinderen thuis over de les hadden verteld.

De leraar heeft zelf erkend dat hij een fout had gemaakt door die tekening te laten zien, vertelt Rachid Barghouti, woordvoerder van burgemeester Catherine Moureaux aan BRUZZ. "We hebben nooit de vrije meningsuiting willen beperken. Het is ons nooit te doen geweest om de karikatuur van Mohammed, maar om het obscene karakter van de beelden. Het was ongepast om een blote cartoon te tonen aan kinderen van het vijfde leerjaar."

"We beschikken over pedagogisch materiaal, een specifieke koffer die werd ontwikkeld na de aanslagen en het mogelijk maakt om de kwestie van vrijheid van meningsuiting en gewelddadige radicalisme aan te pakken", onderstreept burgemeester Moureaux in De Standaard.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team