Zoeken

Legerbasis van Africom in Marokko?

16 september 2015 - 18:00 - Marokko

©

Marokko gaat in de komende maanden mogelijk toestemming geven voor de bouw van een nieuwe legerbasis van het US Africa Command (Africom). Vanaf de nieuwe basis zal de terroristische dreiging in het noorden en westen van Afrika worden bestreden.

Behalve Marokko denkt Amerika nog aan vier andere Afrikaanse landen die een legerbasis van Africom zouden kunnen ontvangen, met name Senegal, Gabon, Oeganda en Kenia.

De oprichting van deze militaire basissen genaamd "Cooperative security location" (CSL) is onderdeel van de Amerikaanse strategie om terrorisme te bestrijden in Marokko, Algerije, Libië, Tunesië, Mauritanië, Mali, Niger, Tsjaad en Senegal.

De CSL-basissen zullen tot 200 militairen kunnen ontvangen en worden voorzien van opslagplaatsen van 1000 m2, kantoren van 325 m2 en landingsbanen waar C-17 toestellen dag en nacht kunnen landen. Ook komt er plaats voor twee vrachtvliegtuigen en brandstofbunkers en moeten de basissen nabij een haven liggen waar schepen van 290 meter kunnen aanmeren.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team