Zoeken

Gewapende bende zaait terreur op school in Rabat

27 oktober 2020 - 10:20 - Gemeenschap

©

Afgelopen woensdag drongen 15 gewapende personen binnen in de Ibn Battuta-beroepsschool in Rabat. Ze veroorzaakten aanzienlijke materiële schade. Leraren en administratief personeel waren het doelwit.

In het begin van de namiddag drong het groepje de binnenplaats van de middelbare school in Rabat binnen. De deuren waren helaas niet gesloten, meldt Aljarida24. Dit zorgde voor een hevige uitbarsting van geweld.

Na een serie bedreigingen en beledigingen, gingen de verdachten over tot de aanval van leraren en het administratief personeel van de school. Er werd met stenen gegooid waardoor een bewaker werd geraakt en een professor zijn arm brak, gaat dezelfde bron verder. De directeur van de school werd ook niet gespaard door de aanvallers.

De regionale afdeling van de Nationale Vereniging voor Onderwijs lanceerde een solidariteitscampagne met de slachtoffers van de aanval. Zij roepen provinciale verantwoordelijken op om onderwijzend en administratief personeel op scholen in de stad voldoende te beschermen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team