Zoeken

Zanger Led Zeppelin grote fan van Najat Aatabou

28 mei 2014 - 16:27 - Cultuur

©

Robert Plant, zanger van de bekende muziekband Led Zeppelin, vertelde aan La vie éco dat Najat Aatabou een bron van inspiratie voor hem was. Bovendien heeft Marokko zijn muziek, maar ook zijn leven veranderd.

"Ik schreef Kashmir op de weg naar Tan-Tan. Een onvergetelijke reis. Met Jimmy Page waren we vanuit Marrakech vertrokken, passeerden we de bergpas van Tichka, kruisten we Aït Ben Haddou, bezochten Ouarzazate, Merzouga, Tafraout en Zagora alvorens op het strand van Tan-Tan aan te komen. Na mijn reizen in jullie land is mijn leven veranderd en mijn muziek ook."

Robert Plant spreekt ook vol lof over Marokkaanse zangeres Najat Aatabou. "Ze heeft een uitzonderlijke stem. Enkele van haar liedjes zijn voor mij een grote bron van inspiratie geweest".

Volgens hardnekkige geruchten gaat Najat Aatabou binnenkort stoppen met haar zangcarrière. Zijzelf ontkent dit en heeft onlangs nog voor 1500 mensen gezongen tijdens het rozenfestival van Kelaat Mgouna. Aan Almaghribia verklaarde ze: "Ik stop pas met mijn kunst na een bezoek aan de heilige plaatsen."

Najat Aatabou werkt momenteel aan een nieuwe song over de seksuele intimidatie van vrouwen en kinderen. Deze vorm van intimidatie neemt volgens haar steeds toe en moedigt haar aan om het luidop te veroordelen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team