Zoeken

Ezel verminkt in Marokko, beul vervolgd (video)

19 april 2024 - 13:00 - Marokko

©

De rechtbank van eerste aanleg in Zagora heeft woensdag besloten om een landbouwer die de achterpoten van een ezel in de gemeente Roha, nabij Zagora, heeft geamputeerd, in vrijheid te vervolgen. De verdachte is vrijgelaten na betaling van een borgsom van 2000 dirham.

De zaak kwam maandag aan het licht na de verspreiding op sociale media van een foto van een ezel met geamputeerde achterpoten. Na onderzoek bleek dat de boer de ezel had verminkt met een scherp voorwerp omdat het dier op zoek was naar stro op zijn veld, meldt Hespress.

Lees ook: Barbaarse daad: poten ezel afgehakt in Marokko

Internetgebruikers uitten hun verontwaardiging en woede na de publicatie van de foto van de verminkte ezel en veroordeelden de gruwelijke daad van de landbouwer. Organisaties en verenigingen voor dierenrechten in Marokko hebben aangekondigd dat er juridische stappen zullen worden ondernomen tegen de boer om hem verantwoordelijk te houden voor zijn daden.

Lees ook: Verontwaardiging nadat ezel blind wordt gestoken in Marokko

Een vereniging liet weten dat ze ook de regering ging verzoeken om het wettelijk en reglementair kader met betrekking tot dierenbescherming te herzien. Deze stap beoogt de strafrechtelijke sancties te verstrengen voor personen die schuldig worden bevonden aan dierenmishandeling.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team