Zoeken

Lalla Meryem in toespraak voor Vrouwendag: "Prinses zijn is nooit een obstakel geweest om ook activist te zijn" (foto’s)

9 maart 2018 - 16:00 - Marokko

©

Prinses Lalla Meryem, voorzitster van de Nationale Unie van Vrouwen van Marokko (UNFM), heeft donderdag in Marrakech een toespraak gehouden ter gelegenheid van de Internationale Vrouwendag.

Prinses Lalla Meryem gaf een openingstoespraak namens de Nationale Unie van Vrouwen van Marokko, onder het thema: "De waardigheid van vrouwen, tussen geweld en onzekerheid".

In haar toespraak benadrukte de prinses dat "de Marokkaanse vrouw haar situatie op verschillende gebieden aanzienlijk heeft zien evolueren en tastbare resultaten heeft weten te behalen". Deze rechten "werden haar niet geschonken zoals in veel landen. Integendeel, ze zijn het gevolg van een militante actie en de opoffering van opeenvolgende generaties van vrouwen.".

Lalla Meryem verklaarde tevens dat Koning Mohammed VI "er alles aan doet om aan vrouwen hun rechten te garanderen, hun situatie te verbeteren en veelbelovende vooruitzichten voor hun toekomst te openen". De monarch "streeft ernaar de Marokkaanse vrouw een status te geven die vergelijkbaar is met die van vrouwen in de meest ontwikkelde landen".

Lalla Meryem merkte ook op dat haar status als prinses "nooit een obstakel voor mij was om te leven en mijn roeping als toegewijde activist volledig te realiseren, vooral wat betreft de rechten van vrouwen en kinderen. Het is altijd zo geweest omdat de problemen van Marokkanen belangrijk voor me zijn en omdat ik zelf met dergelijke persoonlijke en familiale problemen worstel.".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team