Zoeken

Laayoune: verdachten aangeklaagd voor verspreiden verkrachtingsvideo’s van Mauritaanse raqi

18 april 2021 - 16:00 - Gemeenschap

©

Afgelopen woensdag zijn twee mannen voor de rechter verschenen in Laayoune op verdenking van het verspreiden van seksvideo’s waarin vrouwen worden misbruikt door een Mauritaanse "raqi".

Vorige week zijn de twee verdachten gearresteerd op verdenking van onder andere het verspreiden van pornografische video’s en diefstal. Woensdag verschenen ze voor de eerste keer voor de rechter sinds hun arrestatie, meldt de krant Al Akhbar. Vooralsnog is er geen informatie over het huidige verloop van het onderzoek.

De video’s zijn gemaakt door een Mauritaanse man die zich voordeed als een gebedsgenezer. Tijdens verschillende "consultaties" verkrachtte hij vrouwen die zich tot hem hadden gewend voor genezing van psychische klachten. De dader had de verkrachtingen opgenomen met zijn telefoon.

De twee verdachten die de video’s zouden hebben verspreid hadden het beeldmateriaal in handen gekregen door de telefoon van de verkrachter te stelen. De politie is nog altijd op zoek naar de voortvluchtige Mauritaniër.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team