Zoeken

La Mamounia viert honderdste verjaardag

25 januari 2023 - 11:00 - Marokko

©

La Mamounia, het legendarische hotel in Marrakech, viert dit jaar zijn 100-jarig bestaan. Heel wat gerenommeerde wereldfiguren, zoals de voormalige Britse premier Winston Churchill, hebben ooit in dit hotel gelogeerd, dat vandaag de dag niets van zijn charme en luxe heeft ingeleverd.

Hotel La Mamounia in Marrakech verbergt vele geheimen binnen haar rijkelijk versierde muren van marqueterie en zelliges. De instelling viert dit jaar haar 100-jarig bestaan. De geschiedenis van La Mamounia begint in de 18e eeuw, toen sultan Sidi Mohammed Ben Abdellah het landgoed als huwelijksgeschenk gaf aan zijn vierde zoon, prins Mamoun, vandaar de naam La Mamounia. De prins organiseerde recepties en andere festiviteiten op het acht hectare tellende landgoed, dat bestaat uit sinaasappelbomen, olijfbomen, fonteinen, tuinen, steegjes, en andere.

Lees ook: La Mamounia bij populairste hotels ter wereld

Het idee om een groot hotel te bouwen ontstond rond 1920, toen Marokko onder Frans protectoraat stond. De architecten Antoine Marchisio en Henri Prost begonnen met de bouw van het hotel in 1923. La Mamounia had destijds slechts zo’n 50 kamers en kon maar een klein aantal reizigers ontvangen, waaronder Winston Churchill, de voormalige Britse premier, die er tussen de jaren 1930 en 1950 verschillende lange verblijven doorbracht en er zelfs zijn favoriete schildersatelier van maakte. De politicus was een liefhebber van het Atlasgebergte en van de tuinen van La Mamounia.

Lees ook: La Mamounia gekroond tot beste hotel in Noord-Afrika

Sinds de renovatie in 2009 heeft het hotel een suite gewijd aan Churchill, met foto’s van zijn reizen door Marokko en een aantal kopieën van zijn schilderijen. Alle kamers van het paleis zijn prachtig ingericht. Het hotel heeft onlangs een facelift ondergaan en beschikt nu over de beste wijnbar van Afrika met 2000 uitzonderlijke flessen, twee restaurants, L’Italien en L’Asiatique, een bioscoop, twee patisserieën van de befaamde patissier Pierre Hermé, en de legendarische champagnebar Le Churchill.

Bladna.nl