Zoeken

Kroonprins VAE steunt normalisatie betrekkingen Marokko Israël

13 december 2020 - 17:40 - Wereld

©

In navolging van andere Arabische leiders heeft ook de kroonprins van de Verenigde Arabische Emiraten, Mohammed bin Zayed al-Nahyan, de normalisatie van de betrekkingen tussen Marokko en Israël geprezen.

Via sociale media verklaarde Mohammed bin Zayed al-Nahyan dat deze beslissing "een soevereine maatregel is ter ondersteuning van de gemeenschappelijke zoektocht naar stabiliteit, welvaart en rechtvaardige en duurzame vrede in de regio".

Marokko is het zesde Arabische land dat de betrekkingen met Israël normaliseert sinds de oprichting van de Joodse staat in 1948. Egypte was het eerste land dat dit deed in 1979, daarna volgde Jordanië in 1994 en dit jaar hebben de Verenigde Arabische Emiraten, Bahrein en Soedan de betrekkingen met Israël genormaliseerd.

Sinds de tweede helft van oktober 2020 zijn er weer directe vluchten tussen Israël en de Emiraten. Ook leidde de normalisatie tot een historische overeenkomst tussen de internationale zender i24News en het mediabedrijf Abu Dhabi Media, waardoor de redacties van de twee zenders inhoud met elkaar delen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team