Zoeken

Koppel helemaal alleen op vlucht van Marokko

16 juli 2022 - 17:00 - Marokko

©

Nadat hun eerste Transavia vlucht geannuleerd was, belandde een Frans echtpaar zich helemaal alleen op een Air France vlucht tussen Marokko en Roissy.

Na een week vakantie in Marokko keerden Thomas en Julia woensdag terug naar Frankrijk op een vlucht van Agadir naar Parijs. Er stapten echter geen andere toeristen met het stel aan boord. De twee Fransen waren de enige passagiers, op een Airbus A319 die plaats biedt aan maximaal 140 mensen. Volgens een bericht van Air France ligt de reden van de lege vlucht bij staking van Transavia, de low-cost dochteronderneming van de groep.

Lees ook: Transavia schrapt vluchten naar Marokko

"Oorspronkelijk werd één vlucht ingesteld om Transavia klanten op te vangen die hun vlucht tussen Parijs en Agadir hadden geannuleerd. We wilden dringend deze ene vlucht organiseren om hun vakantie te redden," rechtvaardigt de luchtvaartmaatschappij zich. Air France geeft echter toe dat de vlucht "problematisch" was. Dit komt omdat de CO2-voetafdruk van de vlucht catastrofaal is. Voor de reis tussen Marokko en Roissy was bijna 9000 liter brandstof nodig.

Lees ook: Passagiers TUI woedend na annulering vlucht naar Marokko

Tijdens de vlucht konden Thomas en Julie zich uitleven. De kapitein liet de mededelingen over de microfoon vallen om hen "hardop het vluchtplan, het weer tijdens de vlucht en de tijd tot Roissy" te vertellen. Volgens het echtpaar boden de stewardessen van Air France hen ook een maaltijd met champagne aan.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team