Zoeken

Koning Mohammed VI lanceert miljardproject treinstations Rabat

8 maart 2016 - 19:45 - Economie

©

De treinstations van Rabat-Stad en Rabat-Agdal worden vernieuwd. Marokkaanse spoorwegenmaatschappij ONCF gaat 1,1 miljard dirham in het project investeren.

Koning Mohammed VI lanceerde gisteren in de Marokkaanse hoofdstad de verbouwing van de twee treinstations. Het project is onderdeel van het programma "Rabat City of Light, culturele hoofdstad van Marokko" dat over de periode 2014-2018 loopt.

De vernieuwing van het station Rabat-Stad zal een investering van 450 miljoen dirham vergen. Het station wordt een echte kunstgalerij, krijgt een extra gebouw van drie verdiepingen op 16.000 m2, nieuwe loketten, winkels en restaurants, alsook 230 parkeerplaatsen.

Het station Rabat-Agdal wordt ook volledig verbouwd. Het wordt uitgebreid met een nieuw gebouw van 23.000 m2 op drie verdiepingen, een nieuw stationshal, kantoren voor de ONCF, loketten, winkels, restaurants en een VIP-ruimte.

Ook de omgeving van het station krijgt een volledige make over. Ruim 70.000 m2 wordt volledig verbouwd. De hoofdingang van het treinstation komt op de Hassan II laan en het station krijgt een tweede ingang op de Ahmed Cherkaoui Boulevard.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team