Zoeken

Koning Mohammed VI ontevreden met slecht imago Parlement

4 mei 2015 - 19:43 - Marokko

©

Koning Mohammed VI zou kwaad hebben gereageerd op het incident van afgelopen dinsdag in het Marokkaans parlement. Tijdens een sessie over de overheidsschuld liep het uit de hand en verliet Premier Abdelilah Benkirane het gebouw woedend.

Volgens website Badil houdt Koning Mohammed VI USFP-leider Driss Lachgar verantwoordelijk voor het incident. Ook eerdere uitspraken van Lachgar, die zijn partij de "Oppositie van zijne majesteit" noemde, kon de Koning niet waarderen.

Deze uitspraken hadden veel spottende reacties op sociale netwerken uitgelokt. Lachgar herhaalde zijn uitspraken dit weekend echter opnieuw op een partijbijeenkomst. Ook verklaarde hij dat "de regering van Benkirane moet aftreden voordat het te laat is".

Volgens hem is het aftreden van de regering en de organisatie van vervroegde parlementsverkiezingen de enige oplossing om het democratisch proces in het land te redden...

Ook Premier Abdelilah Benkirane wordt deels verantwoordelijk gehouden voor wat er in het parlement gebeurde. Op 1 mei haalde de Premier opnieuw hard uit naar Lachgar, die hij een tiran en een symbool van corruptie noemde.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team