Zoeken

Koning Mohammed VI neemt abortusdossier in handen

17 maart 2015 - 15:47 - Marokko

©

Koning Mohammed VI heeft besloten om zelf het abortusdossier en in het bijzonder het probleem van illegale abortussen in handen te nemen. De Koning verwacht concrete voorstellen van de ministeries van Islamzaken en Justitie en de mensenrechtenraad CNDH binnen een maand.

Ministers van Justitie Mustapha Ramid en van Islamzaken Ahmed Toufiq en CNDH-voorzitter Driss El Yazami bespraken maandag het fenomeen van illegale abortussen met de Koning.

Mohammed VI heeft hen gevraagd om bij de hervorming van de wet rekening te houden met "de deugden van de Ijtihad" (inspanning om de verzen van de Koran te interpreteren), en de evolutie en aspiraties van de Marokkaanse samenleving.

Alle voorstellen moeten binnen een maand aan de Koning worden voorgelegd maar zullen eerst met de Hoge Raad van Ulema moeten worden besproken.

Verrassend genoeg werd minister El Hossein El Ouardi van Gezondheid niet uitgenodigd op de meeting. De bewindsman liet onlangs weten dat zijn afdeling in 2016 een nieuwe abortuswet zou presenteren.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team