Zoeken

Koning Mohammed VI komt op voor gedupeerde wereld-Marokkanen in Al Hoceima

24 augustus 2014 - 16:32 - Marokkanen in het buitenland

©

Koning Mohammed VI bevindt zich momenteel in de Rif-regio in het noorden van Marokko, waar hij een onderzoek heeft bevolen naar een vastgoedproject in Al Hoceima. De Koning zou lucht hebben gekregen van een grootschalige fraude waarvan de slachtoffers in het buitenland - én voornamelijk in Nederland - gevestigde Marokkanen zijn.

Volgens een gezamenlijke verklaring van de ministeries van Binnenlandse Zaken en Economie, werd een onderzoek ingesteld in opdracht van Koning Mohammed VI na talrijke klachten van wereld-Marokkanen, vooral afkomstig uit Nederland. De slachtoffers voelen zich beduveld over de kwaliteit van de woningen.

Het complex van 160 appartement werd in Al Hoceima gebouwd door de Marokkaanse vastgoedgigant CGI, een dochteronderneming van de CDG-bank. De slachtoffers maken melding van een groot aantal bouwfouten, wat wordt bevestigd door de voorlopige resultaten van een onderzoek van het ministerie van Binnenlandse Zaken.

Koning Mohammed VI heeft ook aan de twee afdelingen gevraagd om extra controles uit te voeren op andere vastgoedprojecten van de CDG-bank in Al Hoceima, maar ook in Nador en andere steden van noord-Marokko.

Madinat Bades

Madinat Bades

Volgens media-bronnen betreffen de vele klachten het appartementencomplex "Madinat Bades". Het project werd tijdens de commercialisatie als volgt beschreven door CGI:

"Het nieuw stedelijke appartementencomplex Madinat Bades ligt ten oosten van de regio Al Hoceima, strekt zich uit over 50 hectare en biedt een verscheidenheid aan woon-en commerciële ruimtes. De site biedt een ideale woonomgeving aan met een panoramisch en adembenemend uitzicht over de baai van Al Hoceima.

Dit nieuw stedelijk complex biedt een aangename levensstijl aan haar bewoners en een breed scala aan residentiële appartementen en villa’s georganiseerd rond winkels en uitgaansgelegenheden."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team