Zoeken

Koning Mohammed VI stuurt voedselhulp naar Libanon

20 april 2021 - 10:00 - Wereld

©

Koning Mohammed VI heeft 90 ton voedsel naar Libanon laten sturen om het leger en het Libanese volk te ondersteunen. Hiermee komt de vorst tegemoet aan een noodkreet om hulp van het Libanese leger.

Twee militaire vliegtuigen gevuld met de 22 ton aan voedselhulp zijn afgelopen zaterdag geland op de Rafic Hariri luchthaven in Beiroet. Het voedsel werd in ontvangst genomen door de opperbevelhebber van het Libanese leger, generaal Joseph Aoun. Er zullen nog zes vluchten volgen waarmee de Koning in totaal 90 ton voedsel naar Libanon stuurt.

Generaal Aoun sprak zijn dankbaarheid uit voor een "kostbaar initiatief". Ook sprak hij de wens uit voor "welvaart en vooruitgang in het koninkrijk Marokko".

Het Marokkaanse leger (FAR) heeft in een persbericht ook melding gemaakt van de voedselhulpoperatie. "Deze persoonlijke donatie van de Koning is een teken van solidariteit en broederschap tussen Marokko en Libanon".

Libanon heeft sinds de zomer van 2019 te maken met een slechte economische en financiële situatie en een politieke crisis.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team