Zoeken

Koning Mohammed VI in de kijker

4 augustus 2020 - 12:00 - Marokko

©

Koning Mohammed VI wordt deze maand in de kijker gezet door Le Point. Het Frans blad schrijft dat de monarch in "Marokko grote sociaal-economische werven" heeft gestart.

Het tijdschrift heeft de toespraak van Koning Mohammed VI ter gelegenheid van de 21e verjaardag van zijn troonsbestijging geanalyseerd en stelt dat de monarch "juiste oplossingen" heeft gevonden die "waarschijnlijk de impact van de gezondheidscrisis op de sociaal-economische situatie in het land zullen remmen".

Le Point schrijft onder meer over het investeringsfonds van 120 miljard dirham dat zal worden opgezet om "zo snel mogelijk" de Marokkaanse economie terug op gang te krijgen. Met dit fonds heeft de monarch van Marokko "één van de meest ondernemende landen" gemaakt wat betreft het "post-coronavirus economisch herstelbeleid".

Volgens Le Point geeft Koning Mohammed VI in zijn toespraak toe "dat er nog veel te doen is" en roept "de regering en de sociale en economische actoren" op om mee te werken aan de "herlancering van de economie en de uitdagingen van vandaag om de verwachtingen van de Marokkanen te beantwoorden".

Een andere "sterke maatregel" die door Koning Mohammed VI werd aangekondigd, is een "ingrijpende hervorming" van de openbare sector om oplossingen te vinden voor "de structurele disfuncties van openbare instellingen en ondernemingen".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team