Zoeken

Mohammed VI: "Sociale zekerheid voor iedereen"

1 augustus 2020 - 13:20 - Marokko

©

Binnen de vijf jaar zullen alle Marokkanen recht hebben op sociale zekerheid. Dat kondigde Koning Mohammed VI woensdag aan in zijn toespraak voor het Troonfeest.

De monarch maakte ook enkele belangrijke maatregelen bekend die zullen worden getroffen om de economie opnieuw op gang te krijgen na de coronacrisis.

"De tijd is gekomen om, in de loop van de komende vijf jaar, de veralgemening van de sociale zekerheid voor alle Marokkanen te garanderen.", verklaarde de koning, volgens wie "dit project een strenge hervorming van het sociaal zekerheidsstelsel eist".

Het proces zal in januari van start gaan met een veralgemening van de verplichte ziektekostenverzekering AMO en de kinderbijslag. Daarna zullen de pensioen- en werkloosheidsuitkering volgen.

Volgens Koning Mohammed VI heeft de gezondheidscrisis "een aantal tekortkomingen benadrukt", waaronder "de zwakte van het sociaal beschermingsstelsel voor de meest kwetsbare bevolkingslagen".

Koning Mohammed VI heeft daarnaast de oprichting aangekondigd van een sociaal economische fonds van 11 miljard euro om de Marokkaanse post-covid economie te steunen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team