Zoeken

Koning Mohammed VI stuurde geen geschenk naar Trump

12 maart 2019 - 17:40 - Wereld

©

Koning Mohammed VI heeft nooit een geschenk gestuurd naar de Amerikaanse president Donald Trump zoals hij dat wel had gedaan met Georges W. Bush in 2002 of nog met Barack Obama die een cadeau van 101.200 dollar ontving.

Volgens USnews heeft het Witte Huis zoals elk jaar een lijst gepubliceerd van geschenken die de Amerikaanse president, zijn vrouw en zijn familie ontvingen.

In het eerste jaar van zijn termijn kreeg Donald Trump voor tienduizenden dollars aan geschenken van staatshoofden, ministers en gewone burgers.

De Chinese president Xi Jinping staat bovenaan de lijst met een geschenk van 31.000 dollar. De Koning Van Saoedi-Arabië volgt met een gouden ketting, een horloge, foto’s, kleren en nog veel meer spullen. Alle Golfnaties stuurden geschenken naar Trump.

Opmerkelijk is dat Koning Mohammed VI niet op de lijst staat maar wel de Palestijnse president Mahmoud Abas met voor 6770 dollars aan geschenken.

Trump en zijn familie hielden de geschenken niet voor zich. Volgens de traditie gaan alle cadeau’s van meer dan 390 euro naar het nationaal archief.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team