Zoeken

Beslissing Donald Trump scheidt moslimfamilies

3 juli 2019 - 16:30 - Wereld

©

In 2017 heeft de Amerikaanse president Donald Trump een inreisverbod uit zeven moslimlanden ingevoerd, met als gevolg dat heel wat families gescheiden werden.

Ramez Alghazzouli, een 30-jarige Syriër die in Arizona studeert, is één van de slachtoffers van het omstreden besluit van Trump. Hij vertrok in 2011 naar Amerika terwijl zijn familie zich toen in Europa vestigde. In 2016 besloot hij om met de Syrische Asmaa Khadeem (27) te trouwen waarna hij een visumaanvraag deed zodat ze ook naar de Verenigde Staten zou kunnen komen.

Door Donald Trump’s decreet kreeg ze echter geen visum. Ramez uitte zijn ongenoegen over de situatie: "Ik vind dit oneerlijk. Het gaat enkel en alleen om een kwestie van religie en nationaliteit. Als mijn vrouw Poolse of Noorse was, zou ze nu hier wonen."

The Bridge Initiative, een onderzoeksproject dat de impact van het decreet op immigranten analyseert, heeft vastgesteld dat maar liefst 549 families gescheiden werden tussen 2016 en 2018. 37% daarvan zijn koppels die gescheiden moeten wonen, 14% zijn studenten die ver van hun families leven en, erger nog, 140 kinderen die gescheiden zijn van hun ouders.

De aanvoerster van The Bridge Initiative beschouwt dit decreet als een: "discriminerend en schadelijk beleid ten opzichte van moslims".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team